lust & liefde

“Ineens begreep ik dat hij zijn nieuwe liefdespad had gevonden. Zijn eeuwige trouw betreft niet mij, of een andere vrouw, maar zijn zoon”

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en liefde

Hanneke (28) wist waar ze aan begon: monogamie was niet zo zijn ding, had hij haar eerlijk ingefluisterd. Toch bleef ze al die jaren hopen op een traditionele relatie met hem. En toen kwam die koude douche. 

“Na die eerste ontmoeting op een verjaardagsfeest waar we mallotige danspasjes hadden staan doen, spraken we nog eens af. Hij zei al snel: ik doe niet aan monogame relaties. En ik fronste mijn wenkbrauwen, maar liet me verder niet van de wijs brengen. Ik was immers ­helemaal niet aan hem gebonden, het was of hij mij met die opmerking wilde waarschuwen, een blik wilde ­gunnen in een gezamenlijke toekomst en op een of andere manier kwam me dat weer heel vleiend voor.”

Share

‘Wat hij voor zichzelf opeiste, gunde hij ook mij: een liefde waarin we veel deelden, maar waarin ik niets aan hem verplicht was’

“Later legde hij uit dat hij zich in de liefde altijd gevangen voelde, heen en weer geslingerd tussen onbaatzuchtigheid en jaloezie.

nieuws

cult

zine