Ready For The Weekend

Dit zijn onze cultuurtips voor dit weekend

Journalisten Lotte Beckers en Kim Van de Perre gidsen u door het cultuurweekend

- Lotte Beckers en Kim Van de Perre
4 Bending the Frame © rv anton coene

FOTOGRAFIE/MUZIEK: de betere slideshow

Slideshows hebben niet de beste reputatie, maar daar komt dit weekend verandering in. Bending the Frame heeft vier fotografen gevraagd om met hun werk een unieke show te creëren, en dat samen met muzikanten die er een bijzondere soundscape bij maken. Zo krijgt Anton Coene muziek van Rudy Trouvé, en wordt de slideshow van Sébastien van Malleghem muzikaal opgeluisterd door Aldo Struyf. Het resultaat is fenomenaal. 

Op 16/9 in Sint-Pietersabdij, Gent. 80daysofsummer.be

THEATER: coup de foudre

4 © rv bas de brouwer

Ook een beetje uitgekeken op steeds weer diezelfde gezichten op de theaterplanken? Het festival Love at First Sight geeft nieuwe theatermakers vrij spel. Nog tot en met zondag, op verschillende locaties in Antwerpen, van DE Studio tot de Bourlaschouwburg. Check zeker The Act of Dying, of dans macabre van Bosse Provoost, een ontegensprekelijk talent dat in 2016 niet voor niets de Jongtheaterprijs op Theater Aan Zee binnenhaalde.

Love at First Sight, tot 17/10 doorheen Antwerpen. loveatfirstsight.be

MUZIEK: klassiek op het water

4 © Basel Zobieda

Bombay blues of tapdans op jazz? OdeGand, dat is weer een winnende combinatie van muziek, bootjes en vuurwerk. In de Gentse binnenstad wordt het culturele seizoen weer feestelijk afgetrapt met verrassende concerten op en langs het water. Maar liefst 180 internationale gerenommeerde muzikanten en ensembles doen mee.

Op 16/9 in Gent. odegand.be

MUZIEK: autostradefeest

Meestal zouden we aanraden om de Gentse fly-over te mijden als de pest. Maar nu zondag, op Gent Autovrij, moeten de duizenden auto's en hun bijhorende uitlaatgassen op de B401 plaatsmaken voor een eendagsfestival annex straatfeest. Met hapjes en tapjes, maar ook kunst en muziek. Naast feesten wil organisator Jules Gahide Gentenaars ook aanzetten om mee na te denken over de toekomst van het vaak vervloekte viaduct. Want: “Enkel door boven op de fly-over te gaan staan kun je ervaren hoeveel ruimte er vrijkomt wanneer je dat ding een andere invulling geeft.”

Op 17/9 aan de fly-over, Gent. Facebook

EXPO/MUZIEK: kunstige wetenschap

4 © rv Alba Ruperez

Het snijpunt tussen kunst en wetenschap, daar is het spannend, en dat weten ze bij Bozar ook. Hun Electronic Arts Festival zoekt opnieuw de grenzen van het mogelijke op, met bijzondere muziek en prikkelende kunstwerken. Cultband The Sonic Arts Group en David Behrman, pionier in de elektronische dans, spelen dit weekend. Ook zijn er curieuze experimenten zoals honingraten verbonden met elektronica, of muziek die in genetische informatie wordt omgezet.  

Tot 30/9 in Bozar, Brussel. bozar.be

Meest gelezen

nieuws

cult

zine