TV

Reinhilde Weyns stopt als netmanager van Canvas

1 © BELGAONTHESPOT

Bij Canvas moeten ze op zoek naar een nieuwe netmanager. Reinhilde Weyns, die sinds begin 2016 aan het hoofd van de televisiezender staat, moet op doktersadvies tijd nemen om te rusten. Ze is vast van plan terug te keren naar de openbare omroep, maar wil dat niet meer in de rol van netmanager doen. Wie haar opvolgt is nog niet bekend.

Weyns kwam bijna twee jaar geleden aan het hoofd van de zender te staan. Na de te drastische vernieuwingsoperatie van Paul Peyskens was toen vooral behoefte aan rust. Als oudgediende van het huis - ze was van 2007 tot 2012 adjunct-netmanger bij Canvas - was Weyns de juiste vrouw op de juiste plaats.

"Reinhilde heeft voor stabiliteit gezorgd", zegt Peter Claes, directeur media en productie bij de VRT. "Programma's als Terzake en De Afspraak zijn opnieuw de stevige fundamenten die ze vroeger waren en de cijfers van programma's als De Kinderen van de Collaboratie tonen aan dat ook wat dat betreft juiste keuzes zijn gemaakt."

Claes plant de komende weken gesprekken met de verschillende betrokken partijen om te bepalen hoe de functie van netmanager bij Canvas voortaan wordt ingevuld. Nog voor het einde van het jaar zou daar duidelijkheid over moeten zijn.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine