Tv-tips

Met deze tv-tips voelt u zich op slag minstens vijftien jaar jonger

1 © Suzanne Tenner/SHOWTIME

Op deze maandag keren we met onze tv-tips terug in de tijd. Zo is Twin Peaks, de cultreeks van David Lynch, na 26 jaar weer van de partij, en deze keer hoeft u niet op betaaltelevisie af te stemmen. Toch geen fan? Geen probleem, we hebben nog wat tips die u terug in de tijd katapulteren. Een volledig overzicht vindt u hier.

The Chronicles of Riddick

Vijf jaar na de sobere maar originele sf-film Pitch Black maakte regisseur David Twohy dit vervolg, opnieuw met Vin Diesel in de rol van ex-crimineel Riddick. Ondanks het aanzienlijk hogere budget is de film niet per se beter, al blijft Diesel de perfecte acteur voor deze rol.
Om 20.35 uur op Q2

Pirates of the Caribbean: Dead man's chest

Johnny Depp stal in 2003 de show als kapitein Jack Sparrow, een vreemde vogel die hij modelleerde naar Keith Richards van de Rolling Stones. Al snel werd besloten om deze vervolgfilm te maken, die niet echt verrast maar wel makkelijk overeind blijft. Naast Johnny Depp keren ook Orlando Bloom en Keira Knightley terug.
Om 20.35 uur op ZES

Twin Peaks 3

Na 26 jaar keert de mysterieuze cultreeks van David Lynch terug voor een derde seizoen. Opnieuw werden alle afleveringen geschreven door Lynch en Mark Frost en ook de voltallige cast staat weer op de loonlijst. Dit derde seizoen werd bovendien aangevuld met Monica Bellucci, Tim Roth en Naomi Watts. Angelo Badalamenti zorgt opnieuw voor een geweldige soundtrack.
Om 23 uur op VIER

Commando

Dankzij het explosieve geweld en de iconische oneliners is deze film uitgegroeid tot een absolute cultklassieker. De regisseur gaat zich zó te buiten aan geweld dat het op de lachspieren werkt. Een prima vehikel voor Arnold Schwarzenegger, die zich in de jaren tachtig wist te onderscheiden van concurrent Sylvester Stallone door te kiezen voor films met een knipoog.
Om 20.40 uur op CAZ

De slimste mens ter wereld

Proberen zich vandaag een weg naar de overwinning te spelen: Presentatrice Dina Tersago, Thibault Christiaensen, zanger van The Equal Idiots, en Stubru-stem Linde Merckpoel.
Om 21.35 uur op VIER

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

cult

zine