Coververhaal
Kim Van de Perre

Maak zelf de cover van Cult.opvrijdag

1 Coverontwerp voor het stuk over Pixar in de 'Cult.opvrijdag'. © Wes L Cockx

Op vrijdag pakt Cult. van De Morgen uit met een groot coververhaal. Bij die Cult.opvrijdag hoort natuurlijk ook een cover, en elke week mag een creatieveling zich aandienen om die te maken. Deze week: grafisch vormgever Wes L Cockx.

Grafisch vormgever Wes L Cockx (35) heeft een voorliefde voor 3D en voor kleur. Twee zaken die hij meteen combineerde in de cover voor het stuk over Pixar, in de Cult. op vrijdag van deze week. "Pixar wordt vaak als een 'animatiefabriek' omschreven. In mijn hoofd doemt dan meteen een beeld van een echte fabriek op. Geen grijze hal, maar een kruising tussen een speelgoedwinkel en een snoepfabriek. Een plek waar kinderen zich geen seconde zouden vervelen. Met dat beeld in gedachten ben ik achter mijn computer gekropen."

Share

In mijn hoofd doemde meteen een kruising op van een speelgoedwinkel en een snoepfabriek.

Cockx begon ooit met Photoshop en Illustrator, nu werkt hij het vaakst met het 3D-computerprogramma Cinema 4D. "Met 3D kun je nog meer richtingen uit. Beelden komen meer tot leven. Je kan er zelfs animaties aan vast breien." 

Vandaag werkt hij voor grote merknamen als Nike, Coca-Cola, Absolut Vodka, voor festivals als Tomorrowland en voor media als Wired en Fortune Magazine. Daarin valt ook zijn  passie voor typografie op, al dan niet in 3D. "Tot twee jaar geleden deed ik bijna uitsluitend typografische dingen. Nu probeer ik wat meer afwisseling en meer illustraties in mijn werk te brengen. Zoals voor deze cover."

Meer over Wes L Cockx op cream3d.com.

Zin om zelf de cover van Cult.opvrijdag aan te pakken? Stuur je portfolio naar takecover@demorgen.be

nieuws

cult

zine