cult.opvrijdag

Maak zelf de cover!

Deze week: Jan Hespeel (44) en Randoald Sabbe (43), ofte Jan en Randoald. De grafisch ontwerpers leerden elkaar kennen als docent aan Sint-Lucas Gent, waar ze ook samen zijn afgestudeerd. Ze zijn vooral actief in de culturele sector, met werk voor onder meer Museum M in Leuven, de Academie voor beeldende kunsten Gent of Trendwolves. Het duo zorgde ook voor de huisstijl van de LUCA School of Arts.

1 Cult. op vrijdag-cover door Jan en Randoald. © Jan en Randoald

In hun ontwerpen vertrekken ze vaak vanuit verzamelingen. “We zijn allebei verzamelaars, vooral van materiaal online”, zegt Sabbe. “Eigenlijk zijn we als strandjutters, maar dan op het web. En met dat materiaal maken we dan nieuw werk.”

Voor deze cover gingen ze aan de slag met een generator voor anagrammen rond ‘Art Brussels’. “Daar hebben we twee nieuwe combinaties uit gekozen. Een met het woord ‘stars’, want de kunstbeurs draait om de nieuwe kunststerren. En een met ‘bars’, want het is ook een sociaal gegeven. De twee figuren zijn wij zelf: Jan en Randoald op bezoek in de bars met de stars van Art Brussels.”

janenrandoald.be

Zin om zelf de Cult.opvrijdag onder handen te nemen? Stuur je portfolio naar takecover@demorgen.be