Pulitzerprijzen

Kendrick Lamar wint als eerste rapper ooit Pulitzerprijs muziek

- Redactie - Bron: Belga, Reuters
1 Rapper Kendrick Lamar won met 'Damn' eerder ook al de Grammy-award voor het beste rapalbum. © Matt Sayles/Invision/AP

Hiphop-artiest Kendrick Lamar (30) heeft voor zijn album Damn de Pulitzerprijs muziek gekregen. Die wordt uitgereikt sinds de jaren 40, maar het is de eerste keer dat die niet naar klassieke muziek of jazz gaat.

Hiphop-artiest Kendrick Lamar (30) is één van de beste en meest invloedrijke popartiesten van het moment, en het ziet er naar uit dat hij dat nog jaren zal blijven. Hij bracht zijn album Damn uit op 14 april 2017. 

Sommige recensenten loven Lamar als was hij de ­nieuwe James Brown, David Bowie of Prince. Lamar klinkt op elke plaat anders, en net zoals zijn legendarische voorgangers vernieuwt hij zichzelf keer op keer. 

Lees ook onze review van DamnKendrick pocht dat hij de beste is. Hij mag dat van ons ★★★★✩

Weinstein

In de categorie 'openbare dienst', de meest prestigieuze, ging de prijs naar de krant The New York Times en het tijdschrift The New Yorker. Zij kregen samen een Pulitzerprijs voor hun berichtgeving over filmbaas Harvey Weinstein. De twee media waren de eersten die schreven over het systeem van seksuele intimidatie dat de machtige filmbaas had opgezet. De berichtgeving over Weinstein leidde uiteindelijk tot de neergang van verschillende machtige mannen in Hollywood, politiek, media en technologie.

The New York Times viel, samen met The Washington Post, ook in de prijzen voor haar berichtgeving over de banden tussen Rusland en de entourage van president Donald Trump.  

Het onderzoek van The Washington Post naar de Republikeinse kandidaat voor de senaat Roy Moore werd ook bekroond. De Post-journalisten ontdekten dat de Republikein verschillende vrouwen, de jongste amper 14, had betast. 

Persagentschap Reuters sleepte de Pulitzer voor Internationale Reportages in de wacht, voor het werk over de 'war on drugs' van de Filipijnse president Duterte. 

nieuws

cult

zine