cult.opvrijdag

Deze week op uw cover: Stephanie Specht speelt met geometrie

Elke week vraagt De Morgen een jonge illustrator, grafisch ontwerper, Photoshop-wizard, collagekunstenaar of gewoon iemand met een goed idee om de cover van Cult.opvrijdag onder handen te nemen. Deze week is de eer aan grafisch ontwerper Stephanie Specht. 

1 © Stephanie Specht / Specht Studio

"Maak een cover voor een verhaal over supportacts, dat was de vraag. Het idee is dat bands laag na laag opbouwen, tot ze zelf op het hoofdpodium staan. Ik moest ook denken aan tempels over piramides, plekken waar alle ogen op je zijn gericht. Een podium als hedendaagse tempel? Ja, zo kan je het ook zien." 

Stephanie Specht is 34 en heeft al tien jaar haar eigen grafisch bureau, Specht Studio. Ze is vooral bezig met boeken, huisstijlen en illustraties. Het logo van de Antwerpse Buchbar is van haar hand, net als de cover van Ugly Belgian Houses, het boek. 

"Ik speel graag met geometrie. Dat geeft mij rust, die zoektocht naar balans. Mijn illustraties zijn eigenlijk ontstaan door typografische experimenten. Als ik een nieuw lettertype wilde uittesten, dan tekende ik er wat beelden naast om de letters in een geheel te zien. De letters zijn inmiddels verdwenen, de beelden zijn blijven staan. 

Het laatste jaar heb ik veel illustraties gemaakt voor Das Mag. Ik vind een opgelegd thema niet beperkend. Ze vragen me tenslotte voor mijn abstracte stijl, dus het werk komt heel natuurlijk." (LB)

nieuws

cult

zine