Verkeer

'Zwart verkeersweekend' van start: "Vertrekt u naar het Zuiden? Doe dat best op zondag"

Tweede zwarte weekend in Frankrijk staat voor de deur

1 (Archieffoto) © AFP

Het belooft een bijzonder druk weekend te worden op de Belgische wegen. Ook in Frankrijk staat een tweede zwart weekend voor de deur. Vooral in de Rhônevallei moeten de bestuurders rekening houden met vertragingen, zowel richting zuiden als voor het terugkerende verkeer.

In eigen land stond vrijdagnamiddag al meer dan 200 kilometer file. Dat is uitzonderlijk veel. Mobiliteitsorganisatie VAB waarschuwt voor een drukke avondspits op de wegen van en naar het zuiden van het land en de kust. Reizigers naar het Zuiden vertrekken het beste op zondag, meldt Touring.

Morgen begint het tweede zwarte weekend op de Franse autosnelwegen. Vooral in de Rhônevallei moeten bestuurders dit weekend rekening houden met vertragingen, zowel richting het Zuiden als voor het terugkerende verkeer. Ook in eigen land verwacht VAB drukker verkeer, onder andere door mensen die een lang weekend nemen met de feestdag van Onze Lieve Vrouw Hemelvaart volgende woensdag.

Share

Zondag is de beste reisdag voor het vertrek naar het Zuiden

Touring

Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt voor druk verkeer en files deze namiddag en vanavond in Frankrijk, in Zwitserland en in Duitsland voor het vertrek. Morgen wordt de drukste dag van het weekend richting het Zuiden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië met files op de traditionele knelpunten. In Zuidoost-Frankrijk wordt voor de tweede zaterdag op rij zeer moeilijk verkeer verwacht met erg lange files. Zondag is de beste reisdag voor het vertrek. 

Share

Wie terugkeert uit het Zuiden doet dat best vandaag, zondag of maandag

Voor terugkerende reizigers verwacht Touring in Frankrijk vandaag al problemen met lange files in de regio van de Middellandse Zee. Morgen is een rode dag op de weg richting het Noorden voor bijna heel Europa met de gebruikelijke files tot gevolg. Wie terugkeert uit het Zuiden doet dat best vandaag, zondag of maandag.

Indien u een vertrek niet kan uitstellen, vertrekt u best op volgende momenten:

Beste vertrektijden naar het buitenland:

Zaterdag: vanaf 12 uur vertrekken

Zondag: de hele dag

Beste vertrektijden terug naar België:

Vrijdag: de hele dag

Zaterdag: na 15 uur

Zondag: de hele dag (wel de hele dag druk verkeer te verwachten)

nieuws

cult

zine