Maatschappij

Zwangere Russische vrouwen kiezen voor Miami: zon, zee, strand en een Amerikaans paspoort voor de baby

Gaan bevallen in VS is nieuw statussymbool in Rusland

2 Florida zag het aantal geboortes bij 'buitenlandse koppels die niet in de VS wonen' sinds 2000 stijgen met liefst 200 procent. © Shutterstock

Hoogzwangere Russische vrouwen verkiezen tegenwoordig de warme stranden van Florida boven een koude oorlog. Dat hun pasgeboren baby een Amerikaans paspoort krijgt, is natuurlijk mooi meegenomen.

Op vluchten tussen Moskou en Miami is de kans groot dat enkele bolle buikjes de zetels vullen. Hoogzwangere Russische vrouwen die niet verlegen zitten om roebels, trekken de laatste jaren opvallend vaak naar de zandstranden van Florida. Om er te genieten van de warmte en kwaliteitsvolle gezondheidszorg, maar vooral om hun baby een mooi geboortegeschenk te bezorgen: een Amerikaans paspoort.

Share

Een reisbureau als Miami Mama vliegt elk jaar een honderdtal Russische vrouwen naar Florida. Voor een verblijf van drie tot vijf maanden betalen ze tussen de 20.000 en 50.000 dollar

Florida zag het aantal geboortes bij 'buitenlandse koppels die niet in de VS wonen' sinds 2000 stijgen met liefst 200 procent. De buitenwijken langs de Sunny Isles Beach in Miami zijn ondertussen zelfs omgedoopt door de lokale bevolking tot de Russische Riviera of Klein Rusland.

nieuws

cult

zine