Terreuraanslag

Aantal slachtoffers stijgt: Zeker 31 doden bij dubbele zelfmoordaanslag in Bagdad

- Redactie - Bron: Belga,anp,Reuters
1 De locatie van de aanslag wordt onderzocht. © REUTERS

Het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad is maandagochtend getroffen door twee ontploffingen. Daarbij vielen volgens een hooggeplaatste bron bij het ministerie van Gezondheid 31 doden, de BBC meldt 35 dodelijke slachtoffers. 

Het is al de tweede aanslag op drie dagen tijd in de Iraakse hoofdstad. "Twee zelfmoordterroristen hebben zichzelf tot ontploffing gebracht op het al-Tayyaranplein in het centrum van Bagdad", aldus generaal en woordvoerder Saad Maan eerder op de dag. "Er vielen zestien doden."

Dokter Abdel Ghani al-Saadi, directeur-generaal Gezondheid voor het oostelijke deel van Bagdad, zegt dat er naast de dodelijke slachtoffers zeker 90 gewonden gevallen zijn.

Het al-Tayyaranplein is een belangrijk handelsplein in Bagdad. Dagloners verzamelen er elke dag in alle vroegte om een werkgever te vinden. Naar verluidt maken zij het merendeel van de dodelijke slachtoffers uit.

Nog niet opgeëist

In december kondigde Irak het "einde van de oorlog" tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS) aan. Ten noorden van Bagdad zijn wel nog jihadistische cellen actief.

nieuws

cult

zine