Top Trump-kim

Worden Kim en Trump vrienden of vijanden? "Eigenlijk praat Trump met de verkeerde Noord-Koreanen"

Wanneer is de top tussen leiders VS en Noord-Korea een succes?

Ongeacht de uitkomst van de historische top tussen de VS-president en de Noord-Koreaanse leider waarschuwen Korea-analisten voor de vele valkuilen. "Zelfs al maken ze concrete ontwapeningsbeloftes, hoe betrouwbaar is een handtekening van Trump of Kim?"

Wanneer is de top geslaagd?

Share

'We kunnen van een succes spreken als er kleine stappen worden gezet met de belofte om later opnieuw aan tafel te gaan zitten'

Sico van der Meer, Korea-kenner Clingendael Instituut

Sico van der Meer, Korea-kenner Clingendael Instituut Den Haag: “Zowel Trump als Kim hebben hun deel van de winst al binnen. Het is een PR-moment waarbij ze aan hun bevolking laten zien dat ze met elkaar praten als ‘historische leiders’. Vooral Kim kan zegezeker naar huis trekken met de boodschap dat hij op gelijke voet spreekt met de VS-president”.

“Een ideale uitkomst, waarbij Noord-Korea belooft zijn kernarsenaal te ontwapenen en mensenrechten te respecteren in ruil voor Amerikaanse terugtrekking van troepen uit Zuid-Korea, is totaal irrealistisch. We kunnen van een succes spreken als er kleine stappen worden gezet met de belofte om later opnieuw aan tafel te gaan zitten.”

nieuws

cult

zine