Aanslag Christchurch

Wie is de man achter de aanslagen? “Opletten met interpretatie van zijn manifest”

- Tine Peeters - Bron: De Morgen, eigen berichtgeving

Wie is de dader van de aanslagen in Nieuw-Zeeland? De Nieuw-Zeelandse politie heeft al drie mannen en één vrouw gearresteerd. Een van hen, Brenton Tarrant, schreef wellicht een verontrustend manifest, dat doordrenkt is van haat tegenover moslims. De Noor Anders Breivik noemt hij ‘zijn ware inspiratiebron’.

Share

In de livestream bracht hij met een bodycam 17 minuten lang in beeld hoe hij de moskee betrad en begon te schieten op de moslims die bezig waren aan hun vrijdaggebed

Na de aanslagen is er al één man beschuldigd van moord. Morgenochtend zal hij voor de onderzoeksrechter verschijnen. De Australische premier wil voorlopig zijn identiteit nog niet bevestigen, maar het zou gaan om Brenton Tarrant. Twee dagen voor de aanslagen postte hij al foto’s van de moordwapens. Die wapens zijn duidelijk te zien in de video die hij livestreamde op Facebook van de aanslagen. 

In de livestream bracht hij met een bodycam 17 minuten lang in beeld hoe hij de moskee betrad en begon te schieten op de moslims die bezig waren aan hun vrijdaggebed.

nieuws

cult

zine