Dossier Aanslag Charlie Hebdo

West-Vlaamse trucker op 100 meter van gijzeling: "Enkele vrouwen flauwgevallen"

- Bewerkt door: Redactie - Bron: Eigen berichtgeving

Een vrachtwagenchauffeur uit Moorslede, die de gijzelneming in het Franse Dammartin-en-Goële noodgedwongen op de eerste rij bijwoonde, reageert opgelucht na de politieactie waarbij de verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo zijn uitgeschakeld. De man zat in het gebouw voor de drukkerij waar de gijzelaars zaten, en moest de hele dag in dat gebouw blijven. "Chapeau voor de Franse politiediensten", reageert hij in een eerste reactie, iets na 18.00 uur.

Share

Ik schat dat we hier met een honderdtal personen gegijzeld zitten

Geert Depoorter

"We zijn zopas naar buiten mogen komen", aldus Geert Depoorter. "Er is hier nog veel beweging van de politiediensten. We worden ook goed opgevangen, onder meer door psychische begeleiders."

Depoorter kwam vanmorgen aan om zijn lading te lossen. Toen hij terug naar de vrachtwagen wou, maande de inmiddels opgerukte politie hem echter aan om binnen te blijven. "Het gebouw werd vergrendeld met paletten zodat niemand nog binnen kon. We konden door de vensters zien dat er heel wat politie was. Sluipschutters werden gedropt op het dak van het gebouw waar ik zat. De daders zijn van hieruit uitgeschakeld", doet hij zijn relaas.

Hij zat er met een honderdtal andere mensen. "We kregen niet veel info, maar wisten bijvoorbeeld wel dat het schooltje in de buurt geëvacueerd werd. Paniek was er niet, iedereen was kalm. Behalve tijdens de inval in de drukkerij. Toen we de schoten en ontploffingen hoorden, zijn hier enkele vrouwen flauwgevallen. Ik heb niet gevreesd voor erger, maar als het begint schrik je toch even en denk je: 'ze gaan hier toch niet binnenvallen zeker'. Echt chapeau voor de Franse politiediensten. De gijzelnemers zijn gedood, de gegijzelde leeft nog", besluit hij. Depoorter denkt dat hij vanavond nog Dammartin-en-Goële zal mogen verlaten.

Dossier Aanslag Charlie Hebdo
Dossier Aanslag Charlie Hebdo

Lees alle artikels