Dossier Aanslag Charlie Hebdo

Wereld staat met #JeSuisAhmed achter neergeschoten agent

1 Ahmed Marabet © Twitter

Duizenden mensen betuigden vandaag op sociale media hun respect aan de 42-jarige politieagent Ahmed Marabet. In plaats van #JesuisCharlie echoot #JeSuisAhmed op het internet.

De moslim werkte al acht jaar als politieagent. Zijn collega's reageerden vol afschuw op de vrijgegeven video waarop te zien is hoe hun collega, na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, "als een hond werd neergeschoten". Met een schotwonde in het been lag hij op de grond toen de twee terroristen hem naderden. Op de beelden is te zien hoe hij voor zijn leven smeekt. Kort daarna krijgt hij een kogel door het hoofd.

Onder andere Dyab Abou Jahjah, kopman van de burgerrechtenbeweging Movement X, sloot zich aan bij de hashtag #JesuisAhmed: "Ik ben Charlie niet, ik ben Ahmed, de dode agent. Charlie spotte met mijn geloof en cultuur en ik stierf om het recht dat te kunnen doen." Marabet wordt door velen geprezen als een held die opkwam voor het recht op vrije meningsuiting. "Hij beschermde het recht om met zijn eigen geloof te kunnen spotten", klinkt het.

Dossier Aanslag Charlie Hebdo
Dossier Aanslag Charlie Hebdo

Lees alle artikels