buitenland

Vrouw blaast zichzelf op bij moskee in Nigeria: negen doden

1 Archiefbeeld van Boko Haram-strijders. afp

In het noordoosten van Nigeria heeft een zelfmoordterroriste acht mensen gedood. Bij de jihadistische aanslag in Maiduguri raakten ook 18 mensen gewond. De vrouw probeerde in de vroege ochtenduren een moskee in een buitenwijk van Maiduguri binnen te geraken, maar kon tegengehouden worden waarna ze zichzelf aan de ingang in de lucht blies. Door de explosie stortte het dak van het gebedshuis in, aldus een ooggetuige.

Het Nigeriaans leger had eerder twee aanslagen in Maiduguri verijdeld, zei het hoofd van de politie van de deelstaat Borno, Damian Chukwu. Maiduguri is de hoofdstad van Borno. Daarbij werden in totaal drie vrouwelijke daders doodgeschoten. Hun bomgordels werden door kogels getroffen en ontploften, maar er vielen geen andere slachtoffers.

De soennitische terreurgroep Boko Haram pleegt vaker aanslagen in Maiduguri. De moslimfundamentalisten willen in het noordoosten van Nigeria een zogenaamde theocratie volgens de islamitische wet oprichten. Bij aanslagen en aanvallen van de jihadisten zijn sinds 2009 minstens 20.000 mensen omgekomen.

nieuws

cult

zine