Rechtbank Antwerpen

Vroegere tv-figuur Masmeijer erkent rol bij smokkel 467 kilo coke

- Bewerkt door: mvdb - Bron: Belga
2 Frank Masmeijer was vorig jaar te gast in de Nederlandse talkshow RTL Late Night, zie onder. Hij was vandaag "uit schaamte" niet aanwezig op zijn proces. © ANP

De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer (56) betwist niet langer zijn betrokkenheid bij de invoer van 467 kilo cocaïne, al zou hij niet geweten hebben dat het om zo'n grote partij ging.  Masmeijer was niet aanwezig op de zitting. "Uit schaamte", zei advocaat Kris Vincke. Hij pleitte voor een straf met uitstel. Het openbaar ministerie vorderde zeven jaar cel en 24.000 euro boete.

2 Frank Masmeijer in 1996. © ANP Kippa

Masmeijer presenteerde in de jaren tachtig en negentig onder meer de Holidayshow en Dinges op de Nederlandse televisie. "Hij was een gekend mediafiguur en kende grote hoogtes. Toen die tv-shows eind jaren negentig werden afgevoerd, probeerde hij het in de horeca. Zijn brasserie Bastille in Sint-Niklaas ging echter failliet. Hij zat met schulden en is zo in dit dossier beland", stelde zijn advocaat.

Masmeijer staat samen met 46 andere beklaagden terecht in drie samenhangende drugsdossiers. Hij werd in oktober 2014 ingeschakeld om een partij cocaïne, verstopt in een pallet bananen, te gaan ophalen in de Antwerpse haven. Masmeijer vroeg zijn neef mee, die daar werkte. Ze reden met een bestelwagen van een fruitbedrijf uit Wijnegem naar de kaai, maar kregen het pallet niet mee. Ook een tweede poging mislukte.

Geknoei

Het geknoei van Masmeijer werd zwaar afgestraft door zijn opdrachtgevers, die hem het ziekenhuis in sloegen. De lading cocaïne van 467 kilo werd uiteindelijk in beslag genomen. Masmeijer zou volgens de verdediging niet geweten hebben dat het om een partij van die omvang ging.

Advocaat Vincke pleitte voor een straf met uitstel. "Mijn cliënt beschikt over een gunstig strafregister en zat tien maanden in voorhechtenis. Hij heeft al een hoge prijs betaald en dan heb ik het niet alleen over de fysieke afstraffing. Zijn droom om ooit nog naar het medialandschap terug te keren, werd gekelderd en ook zijn huwelijk liep erdoor op de klippen."

Frank Masmeijer: "Ik ben geen drugshandelaar" - RTL LATE NIGHT

Frank Masmeijer wordt in België verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel, maar de voormalig tv-presentator houdt vol dat hij onschuldig is. Abonneer je via http://bit.ly/1A3ps7g voor het beste van RTL Late Night!

Ncrv Goud en nieuw intro 1991

Goud en nieuw Presentatie: Frank Masmeijer Omroepster: Lisette Hordijk

nieuws

cult

zine