Oorlog in Syrië

Vijf jaar en zonet een luchtaanval overleefd: de dagelijkse gruwel in Aleppo gevat in 1 beeld

1 Omran Daqneesh zit in shock in de ambulance nadat hij gewond raakte bij een luchtaanval in Aleppo. © Twitter: @rafsanchez

De vijfjarige Omran Daqneesh zit er in shock bij nadat hij een luchtaanval in de Syrische stad Aleppo overleefde. Een van de artsen die het jongetje behandelt, deelde de foto op sociale media.

Ten tijde van de aanval was het jongetje aan het spelen in de Qaterji-wijk in Aleppo. Vier andere kinderen en drie volwassenen in zijn buurt raakten ook gewond tijdens de aanval. "Dit is elk uur, elke dag in Aleppo", staat er op Twitter bij de foto geschreven. Er wordt met afschuw op de beelden gereageerd. Veel mensen vragen zich af wat er nu met het jongetje gaat gebeuren, of zijn familie de aanval heeft overleefd of hoe ze kunnen helpen.

De luchtaanval werd waarschijnlijk uitgevoerd door Russische troepen of door het Syrische regime in een poging om terreurgroep Islamitische Staat op de knieën te dwingen. Zoals deze beelden pijnlijk duidelijk maken, vallen er bij de bombardementen ook vele burgerslachtoffers, onder wie ook kinderen.

Dossier Onrust in het Midden-Oosten
Dossier Onrust in het Midden-Oosten

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine