Voetbal

Vakantie in Noord-Korea, waarom ook niet, denken ze bij deze zesde divisieclub

- Patrick Van IJzendoorn - Bron: De Volkskrant
1 ‘Visit North Korea’ staat sinds Tweede Kerstdag te lezen op reclameborden in Croft Park, de thuishaven van de zesde divisieclub uit Northumberland. ©

De meeste amateurclubs maken reclame voor plaatselijke makelaars, loodgieters en begrafenisondernemingen. Maar het Noord-Engelse Blyth Spartans is een stuk wereldser en attendeert toeschouwers op de charmes van een land dat nog niet is aangetast voor massatoerisme. ‘Visit North Korea’ staat sinds Tweede Kerstdag te lezen op reclameborden in Croft Park, de thuishaven van de zesde divisieclub uit Northumberland. Het wekt de nodige verbazing.

De reclame is niet afkomstig van het bewind in Pyongyang, maar van Tom Fowdy, een voormalige student Chinees uit Sunderland die reizen organiseert naar ‘het geheimzinnigste land’ ter wereld. Hij wil nieuwsgierigen onder meer laten kennis maken met het Oorlogsmuseum, het Kumsusanpaleis van de Zon en het Arirang Festival, een massaal gymnastiek- en propaganda-evenement. Ook het bijwonen van de jaarwisseling in Pyongyang behoort tot de mogelijkheden.

nieuws

cult

zine