buitenland

Vader van meisje uit zwembadincident: "Heisa is sterk overdreven"

1 © BELGA

De vader van het meisje (10) dat betrokken was bij het zwembadincident in Koksijde, heeft voor het eerst gereageerd op het gebeuren. Zijn dochter zou daar betast geweest zijn door een asielzoeker. "Ik wacht het onderzoek af, maar ik vind alle heisa overdreven", klinkt het.

Het meisje was ongewild de oorzaak van een drie dagen lange discussie over een zwembadverbod voor asielzoekers. Een van de mannen zou de kleine meid betast hebben toen ze zaterdag in Koksijde aan het zwemmen was met het medisch-pedagogisch instituut Rozenkrans. Dat instituut helpt haar bij haar leerachterstand. De begeleidster had opgemerkt dat het meisje aangeraakt werd door een man en stapte naar de politie. Sindsdien wordt er hevig gediscussieerd of mannelijk asielzoekers wel nog toegelaten mogen worden.

Zelf heeft het meisje echter weinig beseft van heel het gebeuren, vertelt haar vader in Het Nieuwsblad. "Ik vind het allemaal wat op­geblazen. Er worden dingen verteld die gewoon niet juist zijn. Het gaat goed met mijn dochter. Ze is ook niet getraumatiseerd ­of zo. Ze blijft haar vrolijke zelve." Hij is ook niet van plan om klacht in te dienen tegen de 23-jarige Irakese asielzoeker.

"Ik was er natuurlijk niet bij, maar naar wat ik begrepen heb had de man mijn dochter vastgepakt in de draaikolk", aldus de man uit Nieuwpoort. "Lang heeft dat niet geduurd. Hij is ook niet verder gegaan dan haar vast te ­nemen. Maar hij zou mijn dochtertje daarna onder ­water geduwd hebben. Ze is dan zelf weg gezwommen."