buitenland

Tiener gedood tijdens antiregeringsprotesten in Venezuela

1 Een man kijkt naar de resten van een uitgebrande bus in de wijk Chacao, waar een 17-jarige jongen tijdens de protesten om het leven kwam. © EPA

In Venezuela is gisteren tijdens een manifestatie tegen president Nicolas Maduro een zeventienjarige tiener omgekomen. Dat meldt het parket. In totaal vielen tijdens de twee maanden van protesten voor en tegen het regime van Maduro al 66 doden.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van het overlijden van de jongen tijdens een manifestatie in Chacao, een wijk in het oosten van de hoofdstad.

Mortiergranaat
Persagentschap Reuters citeert de overheid, die stelt dat Neomar Lander overleed toen een zelfgemaakte mortiergranaat ontplofte in zijn handen tijdens rellen tussen honderden jongeren en de ordediensten. Verschillende parlementsleden van de oppositie verklaarden echter dat de jongeman omkwam toen hij geraakt werd door een traangasgranaat van de politie.

Nieuwe verkiezingen
Sinds begin april zijn er bijna elke dag protesten tegen president Maduro, waarbij naast de 66 doden ook al meer dan duizend gewonden vielen. De oppositie wil dat Maduro aftreedt, en eist nieuwe verkiezingen. Maduro spreekt dan weer van een samenzwering van de oppositie en de internationale gemeenschap.

nieuws

zine