Thailand

Thaise voetballers zijn gered – maar is hun trainer nu boosdoener of held?

1 Er waren negentig duikers nodig om het voetbalteam en hun trainer te bevrijden uit het Thais grottencomplex. © AFP

Alle twaalf Thaise jongens zijn gered uit de ondergelopen grot. Hun coach, een voormalige boeddhistische monnik, is nu het voorwerp van een nationaal debat.

Was het een wonder, wetenschap of wat dan ook? Dat vroegen de Thaise marineduikers zich op hun Facebookpagina af nadat zij er dinsdag in waren geslaagd de laatste vier voetballers en hun trainer uit het ondergelopen grottencomplex Tham Luang te redden. In ieder geval was het een indrukwekkend staaltje van lef, doorzettingsvermogen en internationale samenwerking.

Share

Liefst negentig duikers, de helft uit het buitenland, waren betrokken bij de riskante operatie

Liefst negentig duikers, de helft uit het buitenland, waren betrokken bij de riskante operatie om de twaalf jongens van het voetbalteam en hun coach Ekapol Chanthawong te redden uit de onder water gelopen grot waarin zij sinds 23 juni vastzaten. Toen Britse duikers hen begin vorige week ontdekten op een droge plek diep in de grot, werd er gespeculeerd dat ze wel maanden zouden moeten wachten tot het regenseizoen voorbij was en het water voldoende gezakt was om hen naar buiten te brengen.

nieuws

cult

zine