buitenland

Spaanse kustwacht redt meer dan honderdvijftig bootvluchtelingen

1 Een redder van het Migrant Offsure Aid Station probeert een man aan boord te helpen in de Middellandse Zee. (Archieffoto) © getty

De Spaanse kustwacht heeft gisteren meer dan 150 Afrikaanse bootvluchtelingen gered. Ze bevonden zich aan boord van zes wankele bootjes voor de Spaanse zuidkust.

De eerste bootjes bevonden zich tussen Zuid-Spanje en Noord-Marokko. Twee groepen van 54 en 55 personen werden overgebracht naar de haven van Malaga, tweette de overheidsinstantie voor maritieme veiligheid. Het Rode Kruis gaf hen dekens om zich te beschermen tegen de koude. 

Almeria

Tweeëndertig andere zeevluchtelingen kwamen aan land in Almeria, tweehonderd kilometer ten oosten van Malaga, zegt een woordvoerder van de maritieme veiligheid. Iets meer naar het westen, in de regio van de Straat van Gibraltar, schoot ze dertien migranten te hulp die in drie bootjes zaten. 

Een vliegtuig van het Europese agentschap Frontex bood bijstand. De migranten werden naar de haven van Tarifa gebracht, veertien kilometer van de Marokkaanse kust.

nieuws

cult

zine