Zenuwgas

Nieuw incident in Salisbury blijkt vals alarm

- Redactie - Bron: Belga, Algemeen Dagblad
1 © AFP

Het Britse Salisbury is donderdagavond opnieuw opgeschrikt door een incident. Dat blijkt echter niets te maken te hebben met de eerdere vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia, zo meldt de politie van Salisbury op Twitter.

Een man werd donderdagavond ziek in de buurt van restaurant Zizzis waar ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Julia vóór hun vergiftiging met het zenuwgas Novitsjok dineerden. Er werd een veiligheidszone opgetrokken en de man werd naar het ziekenhuis gevoerd. 

De lokale politie laat nu weten dat de veiligheidszone opgeheven is. De man werd in het ziekenhuis gecontroleerd. "We kunnen nu bevestigen dat er geen gevaar is voor zijn veiligheid, noch enig ruimer gevaar voor het publiek", aldus de politie.

"We begrijpen dat onze eerste reactie op het incident alarmerend kon lijken, maar we hopen dat iedereen begrijpt dat we dergelijke voorzorgsmaatregelen moesten nemen", klinkt het nog.

Vader en dochter Skripal overleefden in maart ternauwernood de aanslag en verbleven langdurig in het ziekenhuis. Vorige week bleek ook een Brits koppel uit Wiltshire, twee veertigers, in aanraking te zijn gekomen met hetzelfde zenuwgas. Daarna werden ze onwel en zijn ze naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw overleed acht dagen later, de man ligt nog in het ziekenhuis.

nieuws

cult

zine