VS

Russische hype: gaan bevallen in Florida

Elke baby die in VS geboren wordt, krijgt Amerikaanse nationaliteit

2 Vijf keer voor en na. Voor rijke Russen is bevallen in de VS een statussymbool geworden, en dat wordt gretig gedeeld op sociale media. © RV NBC NEWS

Hoogzwangere Russische vrouwen verkiezen tegenwoordig de warme stranden van Florida boven een koude oorlog. Dat hun pasgeboren baby een Amerikaans paspoort krijgt, is natuurlijk mooi meegenomen.

Op vluchten tussen Moskou en Miami is de kans groot dat enkele bolle buikjes de zetels vullen. Hoogzwangere Russische vrouwen die niet verlegen zitten om roebels, trekken de laatste jaren opvallend vaak naar de zandstranden van Florida. Om er te genieten van de warmte en kwaliteitsvolle gezondheidszorg, maar vooral om hun baby een mooi geboortegeschenk te bezorgen: een Amerikaans paspoort.

Florida zag het aantal geboortes bij 'buitenlandse koppels die niet in de VS wonen' sinds 2000 stijgen met liefst 200 procent. De buitenwijken langs de Sunny Isles Beach in Miami zijn ondertussen zelfs omgedoopt door de lokale bevolking tot de Russische Riviera of Klein Rusland. Ook New York en Los Angeles kennen dergelijke gemeenschappen, maar zijn net iets minder populair dan de sunny state.

Voor rijke Russische koppels is een bevalling in Amerika een statussymbool geworden. Ze pronken er graag mee op Instagram of varianten: de baby genesteld op de Amerikaanse vlag, dubbel paspoort netjes ernaast. Verschillende reisbureaus, zoals Miami Mama of MomsNBabes, richten zich dan ook specifiek op 'babytoerisme'.

nieuws

cult

zine