Duitsland

Protest tegen bouw Duitse moskee: 26 kruisen met namen van slachtoffers aanslagen Brussel

- Redactie - Bron: Belga, Bayerischer Rundfunk
2 © Twitter

Op de bouwwerf van een moskee in Regensburg, in het zuiden van Duitsland, zijn afgelopen weekend 26 kruisen opgedoken met daarop namen van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem. De lokale politie is een onderzoek gestart.

2 De moskee in Regensburg is momenteel nog in aanbouw. © rv

Wie de kruisen bij de moskee in aanbouw geplaatst heeft, is nog onduidelijk. Ook is niet duidelijk waarom er 26 kruisen werden neergezet, en geen 32. Bij de aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016 vielen 32 slachtoffers. 

De Turks-Islamitische Unie voor Islamitische Zaken spreekt tegenover Bayerischer Rundfunk van een islamofobe actie. Volgens een woordvoerder zag de werf eruit als een kerkhof. "We zijn geschokt dat iemand de nieuwe moskee probeert te associëren met de terreurdaden in Brussel." 

De Unie klaagt de intolerantie aan van de tegenstanders van de nieuwe moskee. Jaren geleden werd een dialoog opgestart tussen beide partijen, maar die verloopt niet erg constructief.

De actie is volgens de woordvoerder van de Unie "een aanval tegen het vreedzame samenleven van christenen en moslims". Om in de toekomst van dergelijke acties gespaard te blijven, hoopt hij op een grotere aanwezigheid van de veiligheidsdiensten.

nieuws

cult

zine