Zaak-Skripal

Poetin: 'Rusland heeft verdachten geïdentificeerd achter zaak-Skripal'

1 Vladimir Poetin. © ap

Rusland heeft de twee personen geïdentificeerd die volgens de Britse politie achter de vergifting met zenuwgas van dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter zitten. Dat maakte de Russiche president Poetin bekend. Volgens de president gaat het om "burgers" en dus niet om leden van een Russische inlichtingendienst.

"We weten om wie het gaat, we hebben hen gevonden. We hopen dat ze zelf in de openbaarheid komen om te vertellen wie ze zijn", zei Poetin op een economisch forum in het uiterste oosten van Rusland. "Het zijn natuurlijk burgers", voegde hij eraan toe.

Vorige week maakte de Britse politie bekend twee Russen geïdentificeerd te hebben in de zaak-Skripal. Het gaat om Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov, volgens de Britten twee officieren van de Russische inlichtingendiensten.

Volgens de politie kwam het duo op 2 maart van dit jaar aan op de Londense luchthaven Gatwick, met een vlucht uit Moskou. Ze verbleven eerst in een hotel in Londen. Een dag later gingen ze naar Salisbury, waar Skripal woonde. Op 4 maart vlogen ze vanop Heathrow terug naar Moskou. In de hotelkamer in Londen waar de twee verbleven, zijn sporen van novitsjok gevonden. 

Lees ook: Sergej Skripal was een kleine garnaal, maar hij had een grote vijand

nieuws

cult

zine