Update

Twaalf doden na onlusten in Caracas: tien werden geëlectrocuteerd toen ze koelkast wilden stelen

1 Een geplunderde bakkerij in Caracas. © AFP

Bij nieuwe onlusten en plunderingen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twaalf mensen omgekomen in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Vooral in de volkswijk El Valle kwam het tot felle botsingen tussen ordetroepen en betogers. De meeste dodelijke slachtoffers - tien - vielen door elektrische shocks toen zij een koelkast in een bakkerij wilden stelen, twee anderen werden doodgeschoten.

Bij de grote demonstraties de afgelopen weken tegen het bewind van socialistisch president Nicolas Maduro werd al grote materiële schade aangericht. Verscheidene mensen ook liepen verwondingen op.

Boze Venezolanen protesteren sinds de hoogste rechtbank van het land vorige maand het parlement op een zijspoor zette. Die stap werd al snel teruggedraaid, maar de volkswoede werd daar niet mee getemperd.

Veiligheidstroepen grijpen soms hard in bij de massale protesten in het hele land. Maar oppositieleiders hebben al weer nieuwe acties aangekondigd. Ze eisen onder andere dat uitgestelde regionale verkiezingen worden gehouden en dat bijna honderd gearresteerde activisten van de oppositie vrij worden gelaten.

nieuws

cult