Economie

Persbureau Bloomberg komt met bewijs: “Tesla verzon moorddreiging klokkenluider”

Het bestaan als klokkenluider is nooit makkelijk, maar als je informatie over Tesla naar de pers lekt, krijg je baas Elon Musk achter je aan. Het begint bij intimidatie en eindigt bij een verzonnen plan voor een bloedbad.

1 De BOLO-poster (Be on the lookout) van Tesla, waarmee het bedrijf werknemers waarschuwde voor Martin Tripp, op basis van een valse tip over Tripps vermeende plannen voor een massamoord. © Bloomberg

Dat het leven van een klokkenluider geen krentenbol is weet iedereen, maar het verhaal van ex-Tesla-werknemer Martin Tripp slaat alles. Een dag nadat Tesla hem op 19 juni ontslagen had wegens lekken naar de pers kwam er een anonieme tip binnen bij de politie van Storey County, Nevada: Tripp zou een bloedbad willen aanrichten in Tesla’s Gigafactory, de grootste batterijenfabriek ter wereld. Toen een hulpsheriff hem die avond confronteerde voor een casino in gokstad Reno, bleek Tripp ongewapend en ongevaarlijk te zijn. Trillend op zijn benen vertelde de 40-jarige technicus dat hij doodsbang was voor Tesla-baas Elon Musk, en dat de miljardair vermoedelijk zelf achter de anonieme tip zat.

nieuws

cult

zine