Fotografie

Op zoek naar de ziel van Dubai

Fotograaf Nick Hannes vond zijn ‘Garden of Delight’ aan de Perzische Golf

13 © rv

Een generische stad. Zonder historische gelaagdheid of karakter. Net dat trok fotograaf Nick Hannes (44) zo aan in Dubai. Toch voor zijn fotoproject Garden of Delight. Tussen 2016 en 2018 reisde Hannes vijf keer naar de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. “De eerste keer ben je nog zwaar onder de indruk van de skyline. Maar bij elke trip kijk je een beetje verder en dieper. En dan zie je vooral een heel lege, zielloze plek.”

Een plek waar, met de nodige centen, niks onmogelijk is. Een onderwatervilla! Mini-Ferrari’s kopen voor de kinderen! Een attractiepark met de Eiffeltoren én het Colosseum! Skiën bij 50 graden, of warme chocolademelk drinken in een ijspaleis. 

13 2017. Prototype van de Floating Seahorse, een onderwatervakantievilla met butler, in The World, een kunstmatige archipel in de Perzische Golf. In de slaapkamer geniet je van een onderwaterpanorama. Er worden 90 Floating Seahorses gebouwd, te koop voor 2,5 miljoen euro per stuk. © NICK HANNES

Dubai is ook een plek van uitersten. Heel conservatief en tegelijk de stad met de zotste nachtclubs, waar vrouwen in kooien staan te dansen.

cult

zine