Frankrijk

Omstreden minister Richard Ferrand stapt op uit Franse regering

Richard Ferrand, Frans minister voor de cohesie van territoria, zal de Franse regering verlaten. Dat melden verschillende Franse media en zo luidt het ook in de omgeving van president Emmanuel Macron.

1 Richard Ferrand. © AFP

Volgens nieuwszender BFMTV heeft president Emmanuel Macron gevraagd dat Ferrand fractieleider van de presidentiële partij La République en Marche! in de Nationale Assemblée zou worden, omdat hij "vertrouwen en efficiëntie" uitstraalt. Ferrand is op dat verzoek ingegaan, zo luidt het in zijn omgeving.

Ferrand werd gisteren in het zesde kiesdistrict van de Finistère herkozen met 56,53 procent van de stemmen. Hij haalde het van Gaëlle Nicolas van Les Républicains.

In opspraak

Ferrand is onlangs in opspraak gekomen omwille van een vastgoedaffaire. Begin juni werd een gerechtelijk onderzoek tegen hem ingesteld. In 2011 zou het ziekenfonds Mutuelles de Bretagne, dat vroeger door Ferrand geleid werd, kantoorruimte gehuurd hebben van zijn echtgenote.

De politicus heeft de aantijgingen steeds ontkend en heeft tot nu toe uitgesloten af te treden. De Franse president is Ferrand altijd blijven steunen. Een ontslag was voor hem enkel mogelijk als er een inbeschuldigingstelling kwam.

nieuws

cult

zine