Verdwijning

NYT: "Verdwenen journalist Khashoggi vermoord en in stukken gezaagd door Saudisch moordcommando"

- Stieven Ramdharie - Bron: de Volkskrant
3 Medewerkers van het Saudische consulaat in Istanbul. © EPA

De van de aardbodem verdwenen journalist Jamal Khashoggi was het slachtoffer van een Saudisch moordcommando. Khashoggi werd vorige week in het Saudische consulaat in Istanbul vermoord en in stukken gezaagd door een groep van vijftien Saudi's die in twee vliegtuigen naar Turkije was gevlogen.

Dit zegt een hoge Turkse veiligheidsfunctionaris die op de hoogte is van het politieonderzoek woensdag in The New York Times en tegen diverse media in Turkije. De moord op de kritische Saudische journalist zou zijn uitgevoerd in opdracht van hoge kringen in het koningshuis in Ryaad.

Lees ook

De 59-jarige Khashoggi ging acht dagen geleden het gebouw binnen voor een paar formaliteiten in verband met zijn aanstaande huwelijk en is sindsdien niet meer gezien. Een ding is zeker: Jamal Khashoggi zal nooit meer uit dat Saudische consulaat komen.

Binnen twee uur na zijn aankomst op het consulaat, zou de 59-jarige Khashoggi zijn omgebracht en in stukken gezaagd met een zaagmes. "Het leek wel op Pulp Fiction" aldus de hoge Turkse functionaris, doelend op de gewelddadige film van Quentin Tarrantino.

nieuws

cult

zine