buitenland

Nog een verborgen kluis gevonden in voormalig huis van drugsbaron Escobar

- Door: Karolien Koolhof - Bron: AD.nl
3 De kluis werd gevonden toen de laatste muur werd neergehaald © AP

Bij de sloop van het huis dat tussen 1980 en 1993 in handen was van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar, is een verborgen kluis gevonden. Wat er precies in zit, is nog een mysterie.

3 © epa

De Amerikaanse zakenman Christian de Berdouare kocht het strandhuis in Miami samen met zijn vrouw in mei 2014. Hij gaf experts de opdracht om met metaaldetectoren en sensoren op zoek te gaan naar geld, juwelen of in het ergste geval lijken.

Van Pablo Escobar is bekend dat hij zoveel geld en andere waardevolle spullen had, dat hij soms genoodzaakt was het in huizen te verstoppen.

3 Christian de Berdouare met de kluis © AP

Laatste muur
De experts vonden eerder al een kluis in de vloer, maar die werd klaarblijkelijk gestolen. De tweede, goed verborgen kluis, werd gevonden nadat de laatste muur was neergehaald.

Christian vertelt aan de Britse krant The Daily Mirror: "We hadden een van de muren laten staan voor een documentaire over Escobar. Toen ik die begon te slopen, raakte een stuk puin de fundering, waarna de vloer zakte en ik iets grijzigs zag. Ik pakte het met de graafmachine, realiseerde me dat het een kluis was en begon te gillen."

300 kilo
De kluis blijkt ruim 300 kilo te wegen. Tot nu toe is het echter nog niet gelukt om deze te openen. Christian is nog steeds in shock: "Dit is echt. Hij zit nog steeds op slot en is heel erg zwaar. We kunnen het niet geloven - Pablito is nu mijn beste vriend".

Christian en zijn vrouw willen de kluis zo snel mogelijk open maken. Op de plek van het huis willen ze uiteindelijk een nieuw optrekje bouwen.

nieuws

cult

zine