Donald Trump

Nieuwsanker van Fox pikt gedrag van Trump niet meer: "We eisen het antwoord op deze vraag"

Nieuwsanker Shep Smith van de conservatieve zender Fox News heeft fors uitgehaald naar Donald Trump. Live tijdens de uitzending noemde hij het gedrag van de president "krankzinnig". Zijn uithaal volgde op een nieuwe tirade van Trump tegen de "oneerlijke" pers.

1 Shep Smith. © Fox News

Een uur lang beet Donald Trump gisteren tijdens een inderhaast belegde persconferentie van zich af. Hij schold op journalisten, weigerde vragen over Rusland te beantwoorden en beweerde dat Obama hem een "puinhoop" had overgedragen.

Smith sloeg terug door Trump live op tv op zijn plaats te zetten. "Het is waanzinnig", klonk het. "Trump blijft belachelijke wegwerpargumenten herhalen die niet kloppen en ontwijkt het onderwerp Rusland alsof we dwazen zijn omdat we de vraag stellen."

Het conservatieve netwerk bleef tot nu toe buiten het vizier van Trump. Tijdens zijn persconferentie noemde de president Fox & Friends nog "zeer eervolle mensen". Dat hield Smith niet tegen om Trump en zijn beweringen zeer scherp aan de kaak te stellen. 

"Je tegenstanders werden gehackt en de Russen waren verantwoordelijk. Jouw mensen hingen aan de telefoon met Rusland op de dag dat dat gebeurd is, en wij zijn dwazen omdat we de vragen stellen?", klonk het, waarna Smith recht in de camera keek. "Nee, meneer, wij zijn geen dwazen omdat we vragen stellen, en we eisen het antwoord op deze vraag. Dat ben je aan het Amerikaanse volk verplicht."

Lees ook

Dit waren de meest bevreemdende momenten uit de persconferentie van Trump

Dossier President Trump
Dossier President Trump

Donald Trump, de 45ste president van de Verenigde staten.

Lees alle artikels

nieuws

cult