Nederland

Nederland kiest opnieuw 'Slechtste slogan van het jaar'

1 De winnaar van vorig jaar. © Google Streetview

Onze noorderburen maken zich klaar voor de vierde verkiezing van de 'Slechtste slogan van het jaar'. Volgende week weten we wie de opvolger wordt van 'Een timmer timmert, een tandarts boort... maar wij zitten lekker in Velsen Noord' van aannemersbedrijf Braak Velsen.

Eerdere 'winnaars' van de wedstrijd waren Hema de Musical ('The worst musical ever') en modezaak Jan de Cock ('It's De Cock that makes the man').

Het is een dubieuze eer om verkozen te worden tot 'slechtste slogan', al blijkt dat niet altijd een slechte zaak voor het bedrijf in kwestie. 'It's de Cock that makes the man' leverde Jan De Cock bijvoorbeeld zoveel nieuwe klanten op, dat de slogan zijn doel toch bereikte.

Op de shortlist van genomineerden is het nog wachten tot volgende week, maar dit zijn volgens het Algemeen Dagblad alvast enkele kanshebbers: 'Ik cake al naar je uit' (bakkerij Van Dijk), 'Voor een plasje of een scheetje, huur een Aarts-wc'tje' (Aarts sanitair service) en 'Iedere paal gaat erin' (heibedrijf Steenman).

Nog enkele voorbeelden op de website van de organisatie: 'Regelrecht van kippekont naar mensenmond' (eierhandel Marco Kleijer), 'Als het iets meer mag sign!' (Calumma reclame & signcenter), 'Ed your service' (Ed Zorn Dakbedekking), 'In mei doen we er 'n aardbei' (Strik Patisserie) en 'O wat een reis, Oad een reis' (Oad).

cult

zine