buitenland

Myanmarese chirurgen scheiden Siamese tweeling

1 De tweeling na de succesvolle operatie. © RV

Een Siamese tweeling is in een kinderziekenhuis in de Myanmarese handelsmetropool Yangon na een succesvolle ingreep gescheiden. Dat hebben de behandelende artsen vandaag meegedeeld. De tweejarige jongens uit de staat Shan waren aan de navel met elkaar vergroeid. Ze ondergingen zondag een chirurgische ingreep en zullen ook nog volgende maand in het ziekenhuis verblijven voor verder herstel.

"Dit is een sterke prestatie van onze chirurgen", zei dr. Su Su Dwe, medisch hoofd van het kinderziekenhuis in Yangon. "De ouders zijn erg blij". Myanmarese artsen hebben tot dusver slechts een handvol geslaagde tussenkomsten bij Siamese tweelingen uitgevoerd. In maart werden twee jongetjes in Mandalay aan hun vergroeide bekken geopereerd, maar een van de twee baby's stierf enkele dagen na de ingreep.

Hoewel de medische sector in Myanmar achterop hinkt, riskeren artsen steeds meer geavanceerde technieken. In april slaagden chirurgen in de hoofdstad Naypyidaw erin een met een zwaard afgehakte hand van een man terug aan te naaien. Het was de eerste keer dat in het land een dergelijke ingreep gebeurde.

Meest gelezen

nieuws

cult

zine