Millennials

Millennials zien de toekomst somber in: vertrouwen in politiek, economie en bedrijfswereld op dieptepunt

1 © Thinkstock

De millennials zijn pessimistischer dan ooit. Hun vertrouwen in politiek, economie en bedrijfswereld is zoek. Met de mentaliteit van de Belgische millennial is het al helemaal dramatisch gesteld. Dat concludeert een internationaal onderzoek van Deloitte. "Is het een generatiekwestie, of een levensfase?”

Share

'Waarom de millennial pessimistischer wordt? Er gebeurt veel in de wereld: terreur, klimaatproblemen, werkloosheid, ongelijkheid...'

Yves Van Durme Deloitte

De millennial – nu tussen 24 en 35 jaar oud – is geen vrolijke Frans. Hij of zij gaat de toekomst steeds pessimistischer tegemoet. Het vertrouwen in het economische en politieke establishment bengelt op een absoluut dieptepunt en ook op de arbeidsmarkt is het allesbehalve peis en vree. Het bedrijfsleven is – volgens die millennial – alleen maar met geld bezig en heeft geen oog voor diversiteit, gelijkheid, duurzaamheid en maatschappelijke vooruitgang.

Die conclusies trekt zakelijk dienstverlener Deloitte uit een nieuwe internationale bevraging van ruim 10.000 millennials uit 36 landen.

nieuws

cult

zine