Buitenland

Meisje van 3 overleeft als enige vliegtuigcrash in Rusland

1 Een Let L-410 (stockbeeld) © Wikipedia Commons

Door een vliegtuigcrash in het oosten van Rusland zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Een driejarig meisje overleefde als enige het ongeluk, meldde persbureau Tass woensdag.

Het vliegtuig van het type Let L-410 was op weg van Chabarovsk naar de meer dan duizend kilometer verderop gelegen nederzetting Nelkan aan de Maya rivier. Het vliegtuig stortte twee kilometer voor de landingsbaan neer in een stuk bos. Het meisje werd met een hersenschudding en een gebroken scheenbeen naar het ziekenhuis van de stad Khabarovsk gebracht

De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. Het zicht was goed, bevestigt de weerdienst. De autoriteiten gaan voorlopig uit van een fout van de piloot of een technisch mankement. Het toestel werd gebouwd in 2015.

De Let L-410 is een tweemotorig vliegtuig uit de Tsjechische Republiek. Het is geschikt voor maximaal negentien passagiers. Nelkan bevindt zich in een erg afgelegen gebied. Vliegverbindingen vormen daar het belangrijkste vervoermiddel voor de lokale bevolking.

nieuws

cult

zine