Dossier Verkiezingen Frankrijk

Marine Le Pen: "We moeten weten wie naar België trekt om wapens te kopen"

1 De extreemrechtse Marine Le Pen, leider van het Front National. © AP

"We moeten eerst onze grenzen opnieuw onder controle krijgen, want ik zie niet hoe we ons kunnen beschermen tegen terroristen als we niet weten wie ons grondgebied binnenkomt, of wie de grens oversteekt om wapens te gaan kopen in België." Dat heeft de voorzitster van de extreemrechtse partij Front National  gisteren verklaard tijdens een debat tussen de vijf belangrijkste kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen.

Le Pen, die pleit voor het vertrek van Frankrijk uit de Schengenzone en de eurozone, verklaarde ook dat ze "de islamistische organisaties wil verbieden", "buitenlandse islamisten met een 's-kaart' (die worden beschouwd als een gevaar voor de nationale veiligheid, red.) het land wil uitzetten" en de Franse nationaliteit wil afnemen van "mensen met een dubbele nationaliteit die een link hebben met het islamistisch fundamentalisme".

Aanslagen in Parijs
Met de allusie aan België verwijst Le Pen naar de aanslagen van 13 november in Parijs, die grotendeels werden georganiseerd vanuit ons land. De terroristen zouden bijvoorbeeld hun wapens hebben verkregen in Brussel.

Autisme
Le Pen verwees ook naar ons land in de discussie over de gezondheidszorg. Over het autisme, dat niet erkend is in Frankrijk, stelde ze dat België, Zwitserland en Canada aantonen dat Frankrijk incompetent is als het over die ziekte gaat.

Dossier Verkiezingen Frankrijk
Dossier Verkiezingen Frankrijk

Lees alle artikels

cult