groot-brittannië

Man gearresteerd die in het Britse Hull brandstichtte in twee banken

1 . © Screenshot van Facebook/Tommy Robinson

In de Britse havenstad Hull is vandaag een man gearresteerd die brand probeerde te stichten in twee banken. De man had ook een handwapen op zich. Dat hebben meerdere Britse media gemeld. Volgens de politie wijst alles in de richting van een geïsoleerde daad.

De man probeerde brand te stichten in een kantoor van Barclays en Santander door petroleum uit te gieten en in brand te steken. Op livebeelden is in ieder geval in één bank vuur te zien. Hij beschikte ook over een kapmes.

De politie heeft de man gearresteerd en de omgeving afgesloten. Meerdere winkels in de stad zijn geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt, aldus SkyNews. "We zijn ons bij dergelijke incidenten bewust van de publieke bezorgdheid dat het hier om terrorisme zou gaan. Er is echter niets dat aangeeft dat het om iets anders dan een geïsoleerde daad gaat. De politie en hulpdiensten hebben snel gehandeld", zegt politiechef Phill Ward in een statement, aldus de openbare omroep BBC.

Volgens de website van de lokale krant Hull Daily Mail kon de politie de man overmeesteren met een taser. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Beide banken werden geëvacueerd en het centrum van Hull werd in "lockdown' geplaatst. Een groot aantal agenten blijft ter plaatse.

Tommy Robinson

Hull city centre on lockdown as man armed with meat cleaver and petrol canisters set fire to two of the banks with people inside, on 9/11 🤔. Just a normal Tuesday afternoon in the City of Culture!...

nieuws

cult

zine