Elon Musk

Man die auto opoffert om bewusteloze chauffeur te redden, krijgt van Tesla schade terugbetaald

- Sven Van Malderen - Bron: Bild
2 © Feuerwehr München

Een Duitser die eergisteren zijn eigen auto opofferde om een bewusteloze chauffeur te redden, hoeft niet zelf voor de schade op te draaien. Miljardair Elon Musk heeft namelijk aangeboden om alle herstelkosten te betalen.

Manfred Kick reed op de Duitse A9 toen hij plots een voertuig voor zich uit zag slingeren. Bij het inhaalmanoeuvre stelde hij vast dat de bestuurder bewusteloos geraakt was.

Volgens de brandweer ging de man vervolgens voor het stuurloze voertuig rijden, liet hij de andere auto zachtjes tegen zijn achterkant botsen en remde hij toen langzaam af. Zo kwamen beide voertuigen zonder verdere schade midden op de snelweg tot stilstand. De 57-jarige bewusteloze bestuurder bleek een beroerte gehad te hebben en ligt momenteel in het ziekenhuis.

"Veel moed"

"Hij heeft met zijn ingreep een verschrikkelijk ongeluk voorkomen, vooral omdat het tijdens de spits was", zegt de brandweer tegen Bild. "Hij heeft daarmee ongelofelijk veel moed getoond."

En daar wil Tesla-oprichter Musk hem nu voor belonen. Kick reed immers in een auto die uit een van zijn fabrieken kwam. Hij feliciteerde de man in een bericht op Twitter en bood aan om alle vervoers- en herstelkosten voor zijn rekening te nemen.

Het is nog niet duidelijk of Kick hierop ingaat. Hij liet gisteren al weten dat hij niet heel erg maalde om de schade aan zijn auto. "Het belangrijkste is dat het goed gaat met de man", besluit de vader van drie kinderen.

2 © Feuerwehr München

nieuws

cult