nederland

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

1 De politie zocht gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Bulderpad in Zeewolde. © ANP

De vermiste Anne Faber uit Utrecht is vandaag dood gevonden in de buurt van Zeewolde, in het Nederlandse Flevoland. Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat.

Eerder op de dag werd al bekend dat de politie vermoedde dat het stoffelijk overschot op een specifieke plaats in het buitengebied van Zeewolde zou liggen. Dat vermoeden bleek juist.

De 25-jarige vrouw uit Utrecht raakte bijna twee weken geleden vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos. 

Michael P.

Begin deze week pakte de politie de 27-jarige Michael P. op voor betrokkenheid bij de vermissing. Hij heeft in Zeewolde gewoond. 

Share

'Aan dertien dagen is een einde gekomen aan een knagende onzekerheid. Woensdagavond heeft de verdachte ons informatie gegeven over de locatie'

Politiechef Gerda van Leeuwen

P. vertelde de politie gisterenavond waar het lichaam van Faber lag, zo maakte Gerda van Leeuwen, politiechef Midden-Nederland tijdens de persconferentie bekend. "Aan dertien dagen is een einde gekomen aan een knagende onzekerheid. Woensdagavond heeft de verdachte ons informatie gegeven over de locatie. Op basis daarvan zijn we gaan zoeken met speurhonden. Vannacht hebben we die locatie afgezet voor sporenonderzoek. Dat gaf ons aanleiding om verder te zoeken. De familie van Anne hebben wij hierover direct geïnformeerd. Daarna is door ons forensisch onderzoek begonnen om Anne te vinden."

Nu het lichaam van Faber is gevonden wordt verder sporenonderzoek verricht. Op basis van onder meer feiten, tips en camerabeelden hopen de politie erachter te komen wat er precies is gebeurd.

Enige verdachte

Het voorarrest van P. is vandaag met twee weken verlengd. P. is de enige verdachte, aldus het OM. Hij zit vast in volledige beperking, dat wil zeggen dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben. Jeuken: "De verdachte zit in beperkingen, dus we moeten terughoudend zijn met verstrekken van informatie over het onderzoek. De verdachte mag geen communicatie hebben met de buitenwereld."

P. verbleef in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Hij zit onder meer vast voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien in 2010.

nieuws

zine