Update

Keulse politie krijgt 22 klachten over seksdelicten tijdens eerste carnavalsnacht

5 © Getty Images

De politie van Keulen heeft tijdens de eerste carnavalsnacht 224 klachten opgetekend, gaande van verwondingen tot vandalisme en aanranding. Na de eerste avond van het carnaval is in Keulen ruim twee keer zo vaak aangifte gedaan van een zedendelict als vorig jaar. Bij twee aangiftes gaat het om een ernstig vergrijp, liet de politie weten.

5 © Getty Images

Tijdens de zogenoemde Vrouwenvastennacht zou 22 maal een seksueel delict zijn gepleegd. Vorig jaar waren dat er nog negen en in 2014 tien.

Blond haar en blauwe ogen
In een van de twee ernstige zaken was een journaliste van de RTBf het slachtoffer. Verslaggeefster voor het journaal Esmeralda Labye werd tijdens een rechtstreekse interventie in de nieuwsuitzending slachtoffer van seksuele intimidaties. Labye benadrukt dat de drie mannen die haar seksueel intimideerden "geen migranten, geen Noord-Afrikanen, maar Duitsers met blond haar en blauwe ogen" waren.
 
De vrouw werd ,"voor een draaiende camera betast en seksueel belaagd'', zei commissaris van politie Michael Temme. Een andere vrouw werd vanochtend vroeg op de terugweg naar huis neergeslagen en "kennelijk ook verkracht''.

Grotere aangiftebereidheid

5 © Getty Images

De politie verklaart de stijging uit de grotere aangiftebereidheid die er zou bestaan sinds de massale aanrandingen in de nieuwjaarsnacht in Keulen.

De politie heeft afgelopen nacht in totaal 180 mensen opgepakt. Elf agenten raakten lichtgewond bij schermutselingen.

De politie was in groten getale aanwezig op het evenement om een herhaling van wat er tijdens oudejaarsnacht gebeurde te voorkomen. Toen werd massaal melding gemaakt van aanrandingen en diefstallen door grote groepen migranten.

De politie van de naburige steden Bonn en Duisburg maken melding van een relatief rustige carnavalsviering.

5 © AP
5 © Getty Images

nieuws

zine