Donald Trump

John Oliver sneert weer naar Trump: "Hij behandelt Merkel als een dronken masturberende man in de metro"

Het wordt zo stilaan een gewoonte van de Amerikaanse komiek en tv-presentator John Oliver: in Last Week Tonight nam hij gisteren de afgelopen week van Amerikaans president Donald Trump op de korrel.

1 John Oliver neemt Donald Trumps week op de korrel. © Last Week Tonight

"Het moet bijzonder ongemakkelijk zijn om iemand te ontmoeten waarover je zoveel shit verteld hebt", zei de presentator over Trumps ontmoeting met Duits bondskanselier Angela Merkel. Tijdens zijn presidentscampagne uitte Trump meermaals harde kritiek op Merkels migratiebeleid. "En als je dacht dat hij een extra inspanning zou doen om de relatie te verbeteren, was je verkeerd", klonk het.

De Amerikaanse president deed er afgelopen vrijdag integendeel nog een schepje bovenop, en weigerde Merkel de hand te schudden toen de verzamelde persfotografen daarom vroegen. "Het gebeurt niet vaak dat je kan zeggen: Trump had die vrouw moeten aanraken. Hij weigert zelfs elk oogcontact. Hij behandelt de Duitse bondskanselier als een dronken kerel die aan het masturberen is op de metro."

Lees ook: John Oliver sabelt Trumpcare neer: "Wettelijk equivalent van 'Pirates of the Carriban 5'"

Papegaai

Ook Trumps ongefundeerde bewering dat de Britse inlichtingendiensten voormalig president Barack Obama hielpen om hem af te luisteren, kan op weinig goedkeuring rekenen. Tijdens een persconferentie beweerde de president dat het om een uitspraak ging van een "zeer getalenteerd advocaat op Fox". "Hij zei het omdat hij het op televisie hoorde. Nauwelijks een aanvaardbaar excuus wanneer je papegaai een racistische opmerking maakt."

cult