Verenigde Staten

Ivanka Trump veroordeelt racisten en neonazi's wél

Na de onlusten in Charlottesville kwam het president Trump op kritiek te staan dat hij extreemrechtse groeperingen, die bij de protesten waren betrokken, niet bij naam had genoemd. Zijn dochter Ivanka heeft dat nu wel gedaan.

1 Ivanka Trump. © EPA

Op Twitter heeft Ivanka Trump laten weten dat er in de Amerikaanse samenleving "geen plaats is voor racisme, blank superioriteitsdenken en neonazisme". De dochter van de president roept op tot eenheid: "We moeten allemaal samen naar buiten treden als Amerikanen, in een verenigd land."

Het is niet de eerste keer dat Ivanka het oneens lijkt te zijn met beslissingen of uitlatingen van haar vader. Eerder zei ze daar dit over: "Wanneer ik het oneens ben met mijn vader, weet hij dat en geef ik mijn mening in alle openheid."

Dossier Charlottesville
Dossier Charlottesville

Er is een dode gevallen, toen een auto inreed op een groep tegenbetogers tijdens een manifestatie van extreemrechts en neonazi's in de stad Charlottesville in de Amerikaanse staat Virginia. De blanke nationalisten droegen nazisymbolen met zich mee en brachten de Hitlergroet.

Lees alle artikels

cult

zine