Video

Hollande bezoekt man die door politie werd verkracht

De Franse president François Hollande heeft een bezoek gebracht aan de man die door politieagenten verkracht werd met een matrak. De 22-jarige Theo riep iedereen in zijn buurt op om "de oorlog te stoppen."

"We moeten vertrouwen hebben in justitie", zei Hollande, "en de waarheid zal bekend gemaakt worden. Theo is een jonge man die bekend staat voor zijn voorbeeldige gedrag in een familie die gekend is in de buurt, in vrede wil leven en in vertrouwen met de politie."

Theo bedankte de president uitgebreid voor zijn komst en had een boodschap voor de rellende jongeren in zijn buurt. "Ik hou heel veel van mijn thuis. Ik zou het graag willen terugzien zoals wanneer ik vertrok. Dus, jongens, stop de oorlog. Laten we verenigd zijn, justitie vertrouwen en er zal rechtvaardigheid zijn."

Protest

In Aulnay-sous-Bois, op 20 kilometer van Parijs, komen al dagenlang mensen op straat om te protesteren, nadat vier agenten van de ordediensten ervan beschuldigd worden een zwarte man van 22 jaar te hebben verkracht met een telescopische wapenstok.

Eén agent wordt beschuldigd van verkrachting, zijn drie collega's van opzettelijke geweldpleging. De advocaat van de politieagent zei aan zender Europe 1 dat het "nooit de bedoeling van zijn cliënt is geweest om het slachtoffer te verwonden. De slag gebeurde volledig onvrijwillig, zonder dat hij zich bewust was van een letsel."