buitenland

Grote ontploffing in chemische fabriek nabij luchthaven Caïro: "Terrorisme uitgesloten"

1 Een woordvoerder van het ministerie van Burgerluchtvaart, Bassem Abdel Karim, benadrukt dat de ontploffing zich buiten het gebied van de luchthaven voordeed en dat die geen invloed had op het luchtverkeer. © twitter

In een magazijn van een chemische fabriek naast de internationale luchthaven van Caïro, in Egypte, heeft zich gisterenavond een grote ontploffing voorgedaan. Daarbij vielen twaalf gewonden, zo meldt de woordvoerder van het Egyptische leger Tamer el-Refaï.

De chemische fabriek van het bedrijf Heliopolis for Chemical Industries ligt in een door het leger beveiligde zone. De ontploffing in het magazijn is waarschijnlijk veroorzaakt door te hoge temperaturen. El-Refaï sluit terrorisme uit.

Een woordvoerder van het ministerie van Burgerluchtvaart, Bassem Abdel Karim, benadrukt dat de ontploffing zich buiten het gebied van de luchthaven voordeed en dat die geen invloed had op het luchtverkeer.

Aanvankelijk werd gedacht dat de ontploffing was gebeurd in een brandstofdepot buiten de luchthaven. Op foto's en filmpjes die op sociale media worden gedeeld, waren vlammen en een hoog reikende rookwolk te zien.

cult

zine