Thailand

Grot Thaise voetballertjes wordt museum

1 De grot waaruit de voetballertjes en hun coach gered werden. © AP

Het grottencomplex waar een jeugdvoetbalteam ruim twee weken vastzat, wordt een museum. "Het wordt een nieuwe grote attractie voor Thailand", voorspelde gouverneur Narongsak Osottanakorn, het hoofd van de reddingsoperatie.

De redding van de jonge voetballers en hun coach kreeg tot ver buiten Thailand veel aandacht. De Thaise autoriteiten zien dan ook mogelijkheden om het grottencomplex van Tham Luang te laten uitgroeien tot een trekpleister voor toeristen. Zij krijgen straks te zien hoe de risicovolle operatie is uitgevoerd, zei de gouverneur.

De Thaise premier zei eerder al dat extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden bij de inmiddels wereldberoemde grotten. Dat moet voorkomen dat toeristen gevaar lopen.

Reddingswerkers haalden deze week de laatste leden van het voetbalteam uit de grot. De autoriteiten toonden woensdag de eerste videobeelden van de jongeren, die in ziekenhuisbedden liggen. Sommigen hebben al bezoek gehad van hun ouders, die uit voorzorg beschermde pakken droegen. De autoriteiten vrezen voor infectiegevaar.

nieuws

cult

zine