President Trump

Foto van Trumps adviseur Conway op sofa in Witte Huis doet stof opwaaien

Een foto van Kellyane Conway, de naaste adviseur van president Donald Trump, doet stof opwaaien op sociale media. Conway zit op de foto luchtig geknield, met schoenen aan, op een sofa in het Witte Huis.

2 Kellyane Conway, adviseur van president Trump, neemt een foto wanneer ze geknield op een sofa zit. Het deed heel wat stof oplaaien op sociale media. © AFP

De foto is het werk van een verslaggever van het Franse persbureau AFP en dateert van een moment waarop de president hoofden van onderwijsinstellingen in het Oval Office ontvangt. Kellyane Conway zit geknield op een sofa een foto te nemen met haar smartphone.

Voor vele twitteraars geeft Conway "blijk van gebrek aan respect". "Conway met haar schoenen aan op de sofa in het Oval Office loopt parallel met het algemeen gebrek aan respect waarvan de ploeg-Trump blijk geeft", luidt het onder meer.

Het is niet de eerste keer dat Conway voor polemiek zorgt. Ze kwam al in opspraak omdat ze onder meer publiekelijk reclame maakte voor het modemerk van Ivanka Trump, de dochter van de president. Dat wordt gezien als een ernstige overtreding van de ethische regels voor iemand in haar functie.

Ook Trumps voorganger Barack Obama incasseerde overigens kritiek voor de lossere manier waarop hij in het Witte Huis floreerde, bijvoorbeeld door zijn voeten op zijn bureau te leggen terwijl hij met adviseurs praatte.

2 © AFP
Dossier President Trump
Dossier President Trump

Donald Trump, de 45ste president van de Verenigde staten.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine