Thailand

Elon Musk ontwerpt 'kinderduikboot' voor reddingsactie Thais voetbalteam

1 Duikers oefenen met de 'kinderduikboot'. © Twitter/Elon Musk

Zakenman Elon Musk deelt beelden op Twitter van een zelfgebouwde 'kinderduikboot', voor de reddingsactie in Thailand. De duikboot zou kunnen assisteren in de bevrijding van de acht kinderen en hun coach die nog vastzitten in een grot in het noorden van Thailand.

Het gaat om een lichtgewicht, mini-onderwatercapsule. De duikboot is inmiddels onderweg naar Thailand. De Thaise overheid had gevraagd om de capsule, verklaarde een woordvoerder van The Boring Company, ontwerper van de capsule en een van de bedrijven van Musk.

Ingenieurs van The Boring Company zochten naar reddingsmogelijkheden voor het voetbalteam in de Thaise grot. Ze bedachten een duiktoestel dat sterk lijkt op de metalen huls van de Falcon 9-raket. Deze wordt gemaakt door het ruimtevaartbedrijf SpaceX, van Elon Musk. Het metaal is bestand tegen hele hoge druk en er kunnen vier zuurstofflessen aan worden bevestigd.

Musk twitterde beelden van een test van de duikboot in een zwembad in Los Angeles. Er zouden vier ingenieurs mee het vliegtuig op zijn gestapt. Of het toestel daadwerkelijk gebruikt zal worden is zeer de vraag, aangezien de reddingsactie al in volle gang is met duikers.

nieuws

cult

zine